2009. március 18., szerda

Dungeon Twister

Jobb csápokat a pirosra, bal patákat a kékre! Hörghh... Szerencsére, ennek a terméknek semmi köze a Hasbo által kiadott Twisterhez. Helyette egy kétszemélyes, fantasy témájú, táblás, stratégiai játékot kapunk kiváló minőségben!

A tábla 2x4 darab négyzetből áll, amit jól megkeverünk az elején. A cél az, hogy csapatunkkal a kazamata-labirintus egyik végéről átjussunk a másikra, és közben minél több ellent hányjunk kardélre. A megfelelő helyen állva az elemek 90 fokkal elforgathatóak (twister, éérted?), tovább fokozva agyunk leterheltségét.

Csapatunk 8 tagú. Mindenki rendelkezik egy gyorsaság- és erőértékkel, valamint egy-két speciális képességgel. Harcos, mágus, tolvaj, pap, troll, goblin, mekanork és egy falakon átsétáló leány. A terep változatos (falak, csapdák, ajtók), és 6 speciális tárgyat is használhatunk. Garantáltan el lehet veszni a lehetőségek sokaságában. Ha igazán megszállottak vagyunk, akkor az alapjáték mellett 6 kiegészítő is elérhető, mindegyikben új karakterekkel, tárgyakkal és szobákkal.

BGG link
Műfaj: táblás stratégia
Játékosok: 2 fő
Játékidő: 1 óra
Ár
: 6-7e Ft
BGG pontszám: 7,13
Értékelésem: 9/10

+ gondolkodtató, agyégető
+ változatos, sokszínű
+ nincs a szerencsének szerepe (csak táblakirakáskor)
- csak ketten játszható (van 4 játékosra bővítő kiegészítő)

Nincsenek megjegyzések: