2009. április 2., csütörtök

In Flames koncert


Április 1-e, In Flames koncert. Bár bolondok napja van, de a disznófejű Nagyúr sohasem viccel, ezért csak borsos áron juthatunk be a rendezvényre. Ráadásul szerda, és ilyenkor az ember még fáradtan nyögdécsel a hét közepe miatt. Amikor pedig megtudja, hogy 18:00 a kapunyitás, akkor egy halk anyátokat is elenged a fémzene istenei felé. Munka után egy gyors italt legurítva eredünk a svédek nyomába. A PeCsa ad otthont a koncertnek, hozva a teljesen átlagos formáját. Sörszag, tömeg, rock&roll, semmi extra.

Az est első bandájáról, a Skru-ról, nem tudok nyilatkozni, és ezzel valószínűleg a látogatók nagy része is így van. Ez a fránya korai kezdés. Egy myspace-s belehallgatást azért megérdemelnek. A gitártémák akár még jók is lehetnének, de énekkel együtt nekem túl kommersz. Talán a tinilányoknak jobban fog tetszeni.

Érkezésünkkor a Superbutt zenekar fogad minket, a maga jófajta, kicsit hardcore-os zúzásával. Teszik a dolgokat, hogy felvillanyozzák a közönséget. Az egész performansz karizmatikus, helyén van minden, a nép pedig elismerően bólogat. Bár minden bizonnyal egyikük sem a miattuk van itt ma este. Andrásék javára legyen írva, hogy a főzenekarnak annyira megtetszettek, hogy további három turnéállomáson játszhatnak előttük. Gratulálunk a sikerhez, csak így tovább!

Egy kicsit kiürül a küzdőtér, mi pedig bölcsen beállunk a hangmérnökök placca mellé. Se nem túl hátul, se nem túl elől. Jó lenne látni valamit, de a fene se akar egy hétköznapon kék-zöld foltokat szerezni. Színpadon az In Flames, klasszikus számmal nyitnak (Pinball Map), mindenki örül. Jópáran ráncoljuk a szemöldökünket, a hangzás nem az igazi. A még számolni tudók pedig megállapítják, hogy eggyel kevesebb gitáros van jelen, mint kéne. A rejtélyre két nótával később derül fény. A már illuminált énekes bejelenti, hogy Jesper alkohol problémák miatt nem lehet most velünk. Hiába, ez talán a vodkagőzös, skandináv éjszakák és a rockszakma velejárója. Remélem pár hónap alatt összeszedi magát, és békét köt a májával. Lett volna, aki beugrik helyette, de ő meg családi okok miatt marad távol. Nagyszerű. Legalább nem mondták le az egészet, ez is valami.

missing in action

Profin tolják, a darálások hibátlanok. Az új album slágerei mellett jópár régi számmal is megörvendeztetnek minket. Azonban az egész koncertre rányomja a bélyegét a hiányzó tag. A többszólamú gitártémáik miatt vált nagy kedvencemmé ez a zenekar, és ebből most semmit sem kapok. Bár gyanítom, hogy a jelenlévők már rongyosra hallgatták az összes szerzeményüket. Valószínűleg nem esik nehezükre odaképzelni a hiányzó részeket, de ez ebben a formában gáz.

Vegyes érzelmekkel távozunk fél 11 fele. Ezt a koncertet látni kellett, azonban félkarú óriás Jesper nélkül az In Flames. "Szkanderben" azért így is jópár zenekart lenyomnak.

Nincsenek megjegyzések: